WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Waldemar Kitler, Katarzyna Chałubińska-Jentkiewicz, Katarzyna Badźmirowska-Masłowska
Marcin Jasiński, Joanna Dmowska
Czy można ustrzec się przed chorobami serca i miażdżycą? Jak walczyć z nadciśnieniem? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko kolejnego zawału? Wiele osób codziennie zadaje sobie podobne pytania, nie znajdując jednak prostej i satysfakcjonującej odpowiedzi. Niestety, często też bywa, że takowej odpowiedzi nie znają osoby z dolegliwościami ze strony układu krążenia. Dlatego też Małgorzata Borgman podjęła się próby stworzenia przystępnego poradnika na temat w profilaktyce chorób serca najważniejszy – żywienia. W książce swej przejrzyście opisała podstawowe choroby serca i układu krwionośnego, przedstawiła odpowiednie wskazówki (nakazy oraz zakazy) dietetyczne i – co istotne – podała ciekawe przepisy na potrawy polecane osobom z poszczególnymi schorzeniami (uzupełniając je informacjami na temat liczby kalorii) oraz umieściła aneks omawiający lecznicze właściwości ziół. Słowem, Dieta dla serca to doskonałe, choć niewielkie, kompendium wiedzy na temat odżywiania i to zarówno dla osób zdrowych, jak i chorych.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.